heet vanaf nu
2022
02
sep
door
Ingrid Hummel
1131
0
0

OK-personeel Spaarne Gasthuis legt werk stil

Het OK-personeel van het Spaarne Gasthuis in Haarlem en Hoofddorp heeft donderdagmorgen het werk tijdelijk neergelegd. De medewerkers in de operatiekamer zijn boos op de directie van het ziekenhuis, omdat toegezegde financiële toeslagen niet zouden worden uitgekeerd.

Het ziekenhuis meldde eerder donderdagmiddag dat onvrede over de huidige (landelijke) CAO de reden was van de tijdelijke werkonderbreking, maar volgens het personeel van de OK is er een andere reden. Namelijk dat door het ziekenhuis toegezegde toeslagen, onder andere voor werken onder hoge druk met een krappe bezetting, op het laatste moment zouden zijn ingetrokken en ook eerder niet zouden zijn uitgekeerd.

Opgestapt

Vanwege deze financiële tegenslagen zou ’extreem veel personeel’ zijn opgestapt en de switch hebben gemaakt naar detacheringsbureaus, waar zij een veel hoger salaris ontvangen. Het ziekenhuis zou er volgens de OK-medewerkers ’weinig aan doen om eigen personeel te behouden’.

Eerder op de middag meldde het ziekenhuis dat ’de verwachting is dat we zo snel mogelijk tot een oplossing komen die gezamenlijk gedragen wordt’.

Operaties

Na gesprekken met de Raad van Bestuur hebben de medewerkers de werkzaamheden aan het begin van de middag hervat. Door de werkonderbreking kon een aantal geplande operaties donderdag niet doorgaan. Deze worden volgens het ziekenhuis ’op zeer korte termijn’ ingehaald. De korte staking had geen invloed op de spoedzorg in het ziekenhuis.

bron: Noordhollands Dagblad
afbeelding: Shutterstock

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Tijdelijk wisselen van werkplek bindt OK-medewerkers
blog
Onze OK: meekijken met Ansje en Elske van het LUMC
nieuws
Zelfstandige kliniek Equipe en Catharina Ziekenhuis pakken tekort OK-personeel op
blog
OK van de maand: Flevoziekenhuis

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst