heet vanaf nu
2017
08
sep
door
Martijn Lupke
3460
8
0

Opleiding medewerker operatieve zorg CZO geaccrediteerd

Per 1 september 2017 is de opleiding tot medewerker operatieve zorg (MOZ) tot het CZO toegelaten. Dit betekent dat de zorginstellingen en opleidingsinstituten vanaf 1 september 2017 een CZO-erkenning kunnen aanvragen voor deze opleiding.

De opleidingscommissie operatieassistent heeft het deskundigheidsgebied, de eindtermen en de specifieke bepalingen ontwikkeld. Begin dit jaar heeft het werkveld hierop gereageerd. Dit heeft geleid tot bijstelling en vaststelling van de CZO-eisen voor deze opleiding. Het deskundigheidsgebied en de eindtermen voor deze opleiding zijn per 1 september gepubliceerd op onze website.

Voorwaarde CZO-diplomering

Studenten die vanaf 1 september 2017 starten met hun opleiding komen in principe in aanmerking voor een CZO-diploma. Voorwaarde is, dat zowel de zorginstelling als het opleidingsinstituut, een erkenning hebben voor deze opleiding, ten tijde van de diplomering van de student.
Studenten die eerder dan 1 augustus 2017 met de opleiding zijn begonnen of afgerond hebben, komen niet in aanmerking voor een CZO-diploma. Dit is vastgelegd in het 'besluit erkenningsaanvragen en diplomering nieuwe opleidingen'.

Erkenning aanvragen zorginstellingen

Het aanvraagformulier voor zorginstellingen is te vinden op de website van het CZO. Het aanvraagformulier kunt u e-mailen naar erkenningen@czo.nl.

Lees hier meer op de site van de CZO.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
8 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Opleiden buiten de OK heeft de toekomst
blog
Meebewegen in snel veranderende OK-wereld
nieuws
Scholing CSA en OK op Curaçao over steriliteit en vastplakkende eiwitten
blog
Het introduceren van EPA-gestuurd opleiden; pionieren of samenwerken?

Martijn Lupke

Martijn Lupke is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst