heet vanaf nu
2023
02
nov
door
Ingrid Hummel
2086
0
0

Oranje OK-shirts voor kinderen in Amalia Kinderziekenhuis

In het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis krijgen kinderen die een operatie moeten ondergaan nu de mogelijkheid om een Oranje OK-shirt te dragen. Deze speciale operatiejasjes zijn gemaakt van shirts die eerder gedragen zijn door de nationale teams van Oranje. Met de Oranje OK-shirts hopen het Amalia kinderziekenhuis en de KNVB kinderen die een spannende tijd tegemoet gaan een steuntje in de rug te kunnen bieden.

Voorafgaand aan de interland Nederland – Schotland van het Nederlands elftal vrouwen in Nijmegen werd het eerste Oranje OK-shirt symbolisch overhandigd aan Milaan door Jan Dirk van der Zee, namens de KNVB directie. Het Amalia kinderziekenhuis heeft eerder een donatie ontvangen met Oranjeshirts in alle verkrijgbare maten, afkomstig van de verschillende nationale teams bij de mannen en vrouwen. Deze shirts zijn aan de achterzijde open gemaakt en bovenaan de rug is daarna een klein strikje bevestigd, waardoor ze nu geschikt zijn om te dragen naar de OK, in plaats van het normale OK-jasje.

Jan Dirk van der Zee (Directeur vrouwenvoetbal KNVB): “Kinderen horen niet ziek te zijn, maar helaas zien we in de praktijk dat niet iedereen in volle gezondheid opgroeit. Wanneer we vanuit Oranje iets voor deze groep kinderen kunnen betekenen, werken we daar graag aan mee. Ik ben daarom blij dat de shirts van onze nationale teams deze bijzondere bestemming hebben gekregen. Van internationals weten we hoe speciaal het voelt om een Oranjeshirt te mogen dragen en ik hoop dat we de kinderen van het Amalia kinderziekenhuis ook een klein beetje van dat gevoel kunnen meegeven.”

Jan Peter Rake, medisch directeur Radboudumc Amalia kinderziekenhuis: “We zijn de KNVB heel dankbaar voor deze shirts. Met de Oranje OK-shirts van onze nationale voetbalhelden kunnen onze patiëntjes een beetje worden afgeleid en voelen ze zich wellicht wat krachtiger en gesteund door hun voetbalhelden bij zoiets spannends als een operatie. De shirts moesten natuurlijk wel vermaakt worden. Dat is best veel werk. Gelukkig heeft een moeder van een van onze collega's dit op zich genomen. Daar zijn we natuurlijk ook heel erg blij mee!"

Bekijk hier ook de persoonlijke boodschappen en bemoedigende woorden van Danielle van de Donk, Daphne van Domselaar en Jackie Groenen aan (toekomstige) patiëntjes.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
0 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
Een toekomst-bestendige kliniek voor orthopedische zorg en meer bij Bergman Clinics
nieuws
Toename in aantal orgaantransplantaties, patiënten ook sneller geholpen
blog
Internationale editie Handboek Endoscopische chirurgie verschenen
nieuws
Aantal vrouwen dat veel bloed verliest tijdens bevalling gestegen

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst