heet vanaf nu
2020
23
mrt
door
Martijn Lupke
375
2
0

Sneller vervoer voor IC-patiënten met extra Lifeliner

Vanaf dinsdag 24 maart gaat het vijfde Mobiel Medisch Team (MMT) met een extra traumahelikopter de lucht in om intensive care patiënten zo snel mogelijk te vervoeren. Deze helikopter zal in heel Nederland inzetbaar zijn. De helikopter (type H145) wordt beschikbaar gesteld door de ANWB Medical Air Assistance (MAA) en is door het Radboudumc volledig ingericht voor het vervoer van intensive care patiënten. Het team vliegt in beschermende kleding om niet geïnfecteerd te raken. Na elk transport wordt de helikopter volledig ontsmet.

De helikopter gaat vliegen tussen 7.00 uur en 19.00 uur en start vanaf vliegbasis Volkel. Mogelijk dat deze later vanaf een andere locatie ingezet gaat worden.

De bemanning van de helikopter bestaat uit een piloot, een gespecialiseerd MMT-verpleegkundige en een anesthesioloog-MMT-arts. Deze helikopter is groter dan de reguliere helikopter die door MMT’s in gebruik is en biedt meer ruimte om een patiënt te kunnen vervoeren en de juiste zorg te kunnen verlenen.

Dat deze helikopter zo snel operationeel is, danken wij aan de snelle en soepele samenwerking tussen en de buitengewone inspanningen van de verschillende betrokken partijen, o.a. VWS, het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ), de ANWB-MAA, onze leveranciers en het Radboudumc.

Bron: radboudumc.nl

Delen
2 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

nieuws
Vraag en aanbod platform open voor medische producten wereldwijd
nieuws
LUMC doet onderzoek naar nieuwe coronavirus-remmers
nieuws
Geen informatie over Corona via OK Visie
nieuws
'Acuut gevaar' voor zorg door tekort aan medische hulpmiddelen

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >