heet vanaf nu
2020
24
mrt
door
Ingrid Hummel
344
1
0

Tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals

De wereldwijde uitbraak van COVID-19 is een unieke en ingrijpende periode. Op vele fronten, en het kan stress opleveren om verschillende redenen. Er kunnen zorgen en stress ontstaan door het werk, maar ook in de thuissituatie of beiden. Velen komen terecht in onbekende en onvoorspelbare situaties. Misschien moet je werk doen waar je niet (volledig) voor bent opgeleid of word je overvraagd door de situatie. Defensie biedt vanuit haar kennis tips en adviezen voor de mentale gezondheid van zorgprofessionals.

Deze periode (wereldwijde uitbraak COVID-19) is uniek en ingrijpend op vele fronten en kan stress opleveren om verschillende redenen. Er kunnen zorgen en stress ontstaan door het werk, maar ook in de thuissituatie of beiden. Velen komen terecht in onbekende en onvoorspelbare situaties. Misschien moet je werk doen waar je niet (volledig) voor bent opgeleid of word je overvraagd door de situatie.

Je vindt helpen waarschijnlijk vanzelfsprekend, maar het kan spannend zijn en misschien weet je niet goed wat je moet verwachten. Dat is logisch. Erken dit voor jezelf en geef het aan bij een collega of leidinggevende. Blijf er niet alleen mee rondlopen, je bent niet de enige. Besef dat de meeste gevoelens en gedachten die je ervaart een normale reactie zijn, op een abnormale situatie.

Vergelijk deze periode met een marathon. Landurig en inzetbaar blijven is essentieel. Zorg voor jezelf en anderen (zelfhulp kameradenhulp) is daarin onmisbaar om ook voor de patiënten te kunnen blijven zorgen.

Meer weten? Neem dan vanavond om 20u deel aan een webinar over het langdurig verlenen van zorg onder grote druk zorg. Schrijf je in op: https://www.onlineseminar.nl/ministerievandefensie/webinar/31086/covid-19-webinar-van-defensie-voor-zorgprofessionals/

Lees of download hier het gehele document met de tips en adviezen.

Delen
1 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

blog
Onze OK: Interview met Igor Visser, Bernhoven
nieuws
Methode gevonden voor hergebruik mondmaskers
nieuws
Onderzoek naar betere bescherming infectie coronavirus
nieuws
Zorgpersoneel voelt zich onveilig en maakt zich zorgen om voorraden

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'OKteleVisie, vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >