heet vanaf nu
2023
27
mrt
door
Martijn Lupke
2712
8
0

Ziekenhuizen en vakbonden sluiten cao-akkoord, geplande acties van de baan

Algemene ziekenhuizen en vakbonden hebben een onderhandelingsresultaat bereikt over de arbeidsvoorwaarden van zo'n 200.000 werknemers. Na maandenlange onenigheid kwamen de onderhandelaars maandag in een overleg tot overeenstemming.

De voor april aangekondigde actie is daardoor van de baan, meldt vakbond FNV. Het principeakkoord moet nog aan de achterban van FNV en de andere bonden worden voorgelegd.

Ziekenhuismedewerkers draaiden in maart al eens uit protest een zondagsdienst op een donderdag. Ze hadden voor april een nieuwe actie aangekondigd, maar die gaat dus niet door.

De bonden sluiten het akkoord met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). De cao is afgesloten voor twee jaar. De partijen hebben onder meer afgesproken dat het personeel met terugwerkende kracht per 1 februari een loonsverhoging van 5 procent krijgt en per 1 december komt er opnieuw 5 procent bij.

Per 1 juni 2024 gaan werknemers met de laagste lonen er opnieuw 5 procent op vooruit. Mensen in de hogere schalen krijgen er dan 2 procent bij en 180 euro. Ook zijn afspraken gemaakt over de werkdruk.

Bron: nu.nl

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
8 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
De teamleider
blog
Trots
nieuws
Topprestaties van teams op de OK: wat maakt een zorgprofessional veerkrachtig?
blog
Hoe kunnen we werken in de gezondheidszorg weer aantrekkelijk maken?

Martijn Lupke

Martijn Lupke is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst