heet vanaf nu
2018
12
mrt
door
Martijn Lupke
1217
1
0

Ziekenhuizen moeten routine-ingrepen overlaten aan klinieken of de huisarts

Dat zeggen de adviseurs van KPMG in een jaarlijks overzicht van de organisatie van de gezondheidszorg. Ze wijzen erop dat het aantal behandelingen in ziekenhuizen sterk groeit, terwijl het budget niet onbeperkt kan stijgen. In tien jaar tijd stegen de ziekenhuisuitgaven met tien miljard tot 27 miljard en het ziet ernaar uit dat binnen twintig jaar nog eens bijna een verdubbeling volgt.

De huidige strategie – waarin de hele ziekenhuissector een maximale, beperkte groei krijgt van het kabinet – zal volgens KPMG alleen maar leiden tot kaalslag. Steeds meer ziekenhuizen zullen het met dat beperkte budget niet redden. Voor veel burgers zal het ook lastiger worden alles te betalen. Een verhoging van de eigen bijdrage ligt op de loer en zal vooral de mensen met de kleinste beurs treffen.

Lees hier meer.

Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Delen
1 keer gedeeld
reageer
advertentie

Ook interessant

blog
‘We willen een frisse wind door de zorg laten waaien’
nieuws
Kabinet trekt 675 miljoen euro extra uit voor zorg-salarissen
blog
Wat is goed bestuur bij schaarste?
blog
Naar een nieuwe en effectievere stijl van leidinggeven

Martijn Lupke

Martijn Lupke is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst