heet vanaf nu
2019
24
sep

Deep Dive Sessie OK-leernetwerk

Op woensdagavond 11 november a.s. organiseren we voor de OK een ‘Deep Dive Sessie’ over het OK-leernetwerk. In deze sessie dompelen we ons onder in de uitdagingen van de OK op het gebied van veiligheid, medische technologie en organisatie. Vervolgens stellen we de agenda op voor 2020 waar het OK-leernetwerk zich op gaat richten.

Doel van de bijeenkomst is om tot een top 5 van onderwerpen te komen die ziekenhuizen en OK’s niet alleen kunnen oppakken, en waarin het OK-leernetwerk dus kan ondersteunen.

Denk bijvoorbeeld aan: 

  • Vernieuwde veiligheidsmanagementsystemen: Ziekenhuizen behoren eind 2023 een gecertificeerd of geaccrediteerd veiligheids-managementsysteem te hebben ingevoerd, conform de eisen in NEN 8009:2018. Met het leernetwerk willen wij jullie hierbij ondersteunen.
  • De brief van minister Bruins: Hierin dringt minister Bruins erop aan dat ziekenhuizen maatregelen nemen gericht op een significante verbetering in het voorkomen van potentieel vermijdbare schade en sterfte. Dit onderschrijft wat ons betreft de urgentie om als afdeling actief deel te nemen aan het OK Veiligheidsleernetwerk.
  • Nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen (MDR): Deze nieuwe regelgeving omtrent medische hulpmiddel gaat in op 26 mei 2020. Hierin worden strengere eisen gesteld aan de hulpmiddelen het ontwerpproces en de ervaringen van de eindgebruiker (jij!) in het veld. Zeker voor het delen van ervaringen met hulpmiddelen met bijvoorbeeld fabrikanten zien wij een rol voor het leernetwerk.
Naast ondersteuning bij deze onderwerpen, willen we jullie graag actief betrekken bij het vaststellen van onze agenda. Ook binnen de kanalen van OK Visie zullen deze onderwerpen in 2020 veel aandacht krijgen. Het zal een interactieve avond worden waarin we uitdagingen gaan verdiepen en brainstormen over mogelijke oplossingen. Aangezien de OK-manager functioneel verantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op de OK’s, willen we OK-managers onder onze lezers vragen zoveel mogelijk naar deze avond te komen!

Wil je je aanmelden voor deze bijeenkomst? Stuur ons dan een mail met hoeveel mensen je komt. 

Wat: Deep Dive Sessie OK-leernetwerk
Doel: Agenda voor OK-leernetwerk 2020 vaststellen
Wie: Bij voorkeur OK-managers, maar geïnteresseerden zijn ook van harte welkom!
Wanneer: Maandag 11 November van 18:00 tot 20:30
Waar: Snouckaertlaan 42, 3811 MB Amersfoort
Kosten: geen

Wil je nog deelnemen aan de enquête? Dat kan via deze link.

11 november 2019

gratis

Snouckaertlaan 42, 3811 MB Amersfoort
Gebruik jij de OK Visie app al? Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet?
Download hem hier voor Android en iOS
Deel dit evenement
0 keer gedeeld
volgend evenement >