heet vanaf nu
2019
24
jun
door
Ingrid Hummel
1442
15
0

Erasmus MC en Albert Heijn openen AH to go in operatiekamercomplex

In het Erasmus MC is op maandag 24 juni een winkel van AH to Go geopend achter de deuren van het operatiekamercomplex. Alleen mensen die op de operatiekamers werken, kunnen er eten en drinken kopen. Het is de eerste ‘to go’ op een OK-complex wereldwijd.

Eten en drinken kopen, zonder je eerst hoeven om te kleden

Als medewerkers van de ok voorheen in hun pauze van de OK-afdeling af wilden, moesten de medewerkers zich vanwege hygiënevoorschriften eerst omkleden. Ook voor medewerkers die onverwacht opgeroepen worden is het een uitkomst. OK-manager Martijn van den Berge: “Die komen soms gehaast en met een lege maag aan en moeten vervolgens operaties uitvoeren die lang kunnen duren.”

Dagverse producten

In de supermarkt zijn vooral dagverse producten te koop, zoals broodjes en salades. De broodjes worden in de AH in de Passage van het Erasmus MC gebakken en naar het OK-complex gebracht. Medewerkers van de supermarkt kleden zich om voordat zij dagelijks het assortiment aanvullen. De AH is verder onbemand. Betalen kan bij de twee kassa’s van de zelfservice.

Er staan ook 2 koffieautomaten met verse bonen. In de oudbouw van het Erasmus MC werden per jaar 400.000 kopjes koffie getapt op het OK-complex. Albert Heijn denkt daarom dat hun koffie hier ook zal aanslaan. Medewerkers kunnen ook gebruik blijven maken van de koffieautomaten. Er staan magnetrons en een paar stoelen en tafels. Per etmaal werken in het Erasmus MC 500 tot 600 mensen op het OK-complex.

 

Deel dit artikel
15 keer gedeeld
reageer

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >