heet vanaf nu
2018
29
dec
door
Ingrid Hummel
486
1
0

Lijstjes

Boodschappenlijstjes, aanvullijstjes, goede voornemenlijstjes, bucketlijstjes en f*ck it lijstjes, ons dagelijks leven lijkt te bestaan uit lijstjes. Met het einde van 2018 in zicht, kunnen wij natuurlijk ook niet achterblijven: De OK Visie top 10 van best gelezen blogs van 2018. Veel leesplezier!

10. Iedereen er wat bij

Je kunt geen krant of nieuwssite openen of er is wel een beroepsgroep die "er wat bij wil". Liefst een paar procent. Veel beroepsgroepen voelen zich op het moment tekort gedaan. Financieel gezien dan. Of zit het dieper of kijken we vooral naar "de grotere auto van de buurman?"

9.
Hoe groot is de dreiging van personeelstekorten op de ok echt?

8.
Naleving protocol high-risk medicatie onder de maat


Het protocol voor het toedienen van high-risk medicatie wordt door één op de vijf verpleegkundigen volledig uitgevoerd, zo blijkt uit onderzoek dat verplegingswetenschapper Bernadette Schutijser van het VUmc . Dat zijn geen beste cijfers. Hoe doen wij het op de OK?

7. Lonken, verleiden en doen hunkeren

6. Dag kastje

5. En dan nu het goede nieuws graag

Wees eerlijk, ons werkveld blinkt de laatste tijd niet uit in het brengen van goed nieuws. Het gaat veel over de negatieve kant van een fantastische werkplek. En dat begint me eigenlijk best te storen. Tijd voor een wat positievere kijk. Het glas moet inderdaad wat voller, maar echt leeg is het (nog) niet.

4. Uitslag enquete diensten systeem

Eind vorig jaar vroegen we jullie een enquête in te vullen over de inrichting van het dienstensysteem in jullie ziekenhuis. Deze enquête hebben we opgesteld in opdracht van een fusieziekenhuis waar op beide locaties diensten worden gedraaid. Aangezien de acute zorg op 1 locatie geconcentreerd gaat worden was de vraag om te onderzoeken wat voor soort diensten er zoal in het land gedraaid worden. Met 248 reacties hebben jullie goed gehoor gegeven aan deze vraag en het blijkt dat de diensten de gemoederen flink bezig houden.

 
3. Een ouderwetse dienst

Het was al weer een paar weken geleden. Weekenddienst. De afgelopen weken was het onwijs druk geweest op de zaterdagen. Diensten van 18 uur werken waren geen uitzondering. Gaat mij niet gebeuren. Althans dat nam ik mezelf voor toen ik op Koningsdag nog een oranjebittertje nam.

2.
En toen werd het stil

We stonden al in de kleedkamer toen de dienstpieper ging. Het kwam me zo goed uit, een rustige dienst en dat leek het tot 20.00 uur ook te worden. Heel de avond in de koffiekamer hangen, vakantieverhalen delen, koffie drinken, TV kijken. Het werd een dramadienst die begon met tranen en eindigde met tranen.

1. Risico

Tijdens mijn coschappen vond ik het prachtig om bij operaties te assisteren: echt deel uitmaken van het operatieteam was een machtig gevoel. Als onervaren student was ik echter duidelijk de zwakste schakel, wat wel bleek toen er tijdens een laparoscopie eens een bloeding optrad.

Deel dit artikel
1 keer gedeeld
reageer

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >