heet vanaf nu
2019
03
jun
door
Benedikt van Loo
893
1
1

Nieuwe methode bij operaties blijkt te werken: wel in slaap, geen narcose. Een tweede reactie van de Nederlandse Sedatie Praktijk Specialisten.

Soms gaan dingen zonder dat je het verwacht in sneeuwbaleffect. Mijn eerste respons op het bericht van RTL-nieuws kreeg een stortvloed aan reacties op de sociale media.

Vandaag had ik al een verhelderend gesprek met dr. Vaneker uit het Radboud UMC. Alles blijkt op een miscommunicatie te berusten en de boodschap in het stuk is anders weergegeven dan initieel bedoeld was waarvoor zijn excuses. Het is de bedoeling van het Radboud UMC om de PSA meer bekendheid te geven bij het grote publiek/patiënten en dat kunnen we als beroepsgroep alleen maar toejuichen. Vandaar het artikel. Het is voor journalisten die niet in de gezondheidszorg zitten ook niet makkelijk om de fijne nuances van het medische vakjargon weer te geven.

Laat ik van mijn kant ook stellen dat het niet de bedoeling was om het Radboud UMC of dr. Vaneker of de sedatie-afdeling van dat ziekenhuis in een kwaad daglicht te zetten.
Ik had een goed, collegiaal gesprek met Michiel Vaneker deze ochtend en we komen tot de conclusie dat we allebei op dezelfde lijn zitten. Twee mensen, één gedachte wat sedatie en patiëntenzorg betreft. Hoe fijn is dat. We gaan verder, met gebundelde krachten om patiënten dat te geven waar ze recht op hebben: topzorg !

Laten we dit alles maar als een storm in een glas water beschouwen.


Benedikt Van Loo

Anesthesiemedewerker/SPS Aumc (locatie Meibergdreef)
b.d.vanloo@amsterdamumc.nl

De reactie van Benedikt op het RTL nieuwsbericht kun je hier lezen 

Deel dit artikel
1 keer gedeeld
reageer

Benedikt van Loo

anesthesiemedewerker/SPS Aumc (locatie Meibergdreef)

b.d.vanloo@amsterdamumc.nl


bekijk al mijn blogs >
1 reactie
2019
03
jun
Jeroen

Dat ben ik wel benieuwd op welke manier het dan wel bedoeld was. Dat wordt nu niet erg duidelijk

reageer >
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >