heet vanaf nu
2019
08
mei
door
Ingrid Hummel
575
6
0

Laservision, méér dan lasers!

‘Patientencomfort, dat is het speerpunt van onze operatietafels! En dat gecombineerd met een uitstekende ergonomie voor zowel de patiënt, operateur als de assistent, daar staat de BRUMABA OK-productlijn voor’, aldus Dennis Vriesman. Dennis is salesmanager bij BRUMABA Nederland, waarvan Laservision exclusief distributeur is. Daarnaast is hij adviseur voor het inrichten van een OK of poli.

“Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de naam Laservision’, zegt Dennis lachend. ‘Dat klopt, sinds 1990 zijn wij distributeur van lasers en andere hoogwaardige medische technologieën. Sinds de oprichting zorgden technologische ontwikkelingen voor een verruiming van de toepassingsmogelijkheden en uitbreidingen aan het assortiment. En eerlijk is eerlijk, hierdoor dekt de naam Laservision de lading tegenwoordig niet helemaal meer. We doen zoveel méér dan lasers.’

‘We lichten de GENIUS EYE pro tafel uit: Deze is ontwikkeld voor oogheelkundige operaties. Het onderste kussen is met 10 cm verlengd, zodat het de stress in rug en benen verlaagt en patiënten ontspannen kunnen liggen. Dit is uitermate belangrijk tijdens bijvoorbeeld cataractchirurgie, waarbij de patiënt onder lokale anesthesie stil moet liggen. Ook de multifunctionele telescopische hoofdsteun zorgt ervoor dat de nek en rug van de patiënt ontzien wordt. Het onderstel van de Genius is uitermate mobiel en daardoor makkelijk te verplaatsen op de OK of voor de omloop.

De GENIUS EYE pro is slechts één van de operatiebedden uit onze range. Zo is er ook de PRIMUS operatietafel, welke uitermate geschikt is voor KNO, kaak- en plastische chirurgie en de VARIUS, de meest veelzijdige van het assortiment. De VARIUS kan volledig custom made aangepast worden en zo ook de andere disciplines bereiken.
Met de brede range aan accessoires kan de tafel aangepast worden aan de eigen specifieke wensen. Verder spreekt het voor zich dat een goede hygiëne voorop staat, zo zijn de kussens makkelijk af te nemen en eventueel vervangbaar bij beschadigingen.

Uiteraard zijn er meerdere spelers op de operatietafel-markt, maar de BRUMABA tafels onderscheiden zich echt in patiëntencomfort, multifunctionele inzetbaarheid, ergonomie en kwaliteit’, aldus Dennis.

Surgicube

Dennis vervolgt: ‘Ook bieden wij een oplossing voor behandelruimtes of operatiekamers die niet meer voldoen aan de eisen die gesteld worden aan de luchtbehandeling. In dat geval staat het ziekenhuis of de kliniek voor een keuze; Óf er wordt verbouwd, óf de kamer wordt gesloten. Wij kunnen daarnaast nog een derde optie aanbieden: De kamer blijven gebruiken, doch met gebruik van onze Surgicube.
De Surgicube is een flexibele operatie-unit die een lokale steriele omgeving biedt met een geheel eigen en eenvoudige logistiek. Eigenlijk dus een mobiele goedgekeurde ok binnen uw afgekeurde OK. De SurgiCube is de perfecte, alternatieve behandelingsomgeving voor veel microchirurgische ingrepen. Deze ingrepen hoeven niet meer op een algemene OK uitgevoerd te worden, wat de planning en efficiëntie op de klinische OK ten goede komt. Zo verdient de Surgicube zichzelf terug. Tevens wordt bespaard op de bouwkosten, huisvestingskosten en onderhoudskosten van de (ver)bouw van een ok. Een win-win situatie dus!


Diverse toepassingen

Oorspronkelijk is de SurgiCube ontworpen en ontwikkeld voor oogheelkundige operaties. In de praktijk is echter gebleken dat ook kleine operaties binnen andere disciplines in de SurgiCube uitgevoerd kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleine orthopedische operaties aan voet of hand of injectables bij de plastische chirurgie.

Inmiddels hebben zowel ziekenhuizen als ZBC’s de voordelen van de Surgicube ontdekt.
Een groot voordeel van de SurgiCube is dat de laminaire, neerwaartse steriele luchtstroom over de volle breedte van het operatiegebied wordt uitgeblazen. Bij een traditionele OK wordt de lucht vanuit een plafondplenum hoog boven het operatiegebied geblazen. De luchtstroom kan hierdoor diverse obstakels tegenkomen zoals lampen, microscopen, personeel e.d. De uitstroomopening van een SurgiCube bevindt zich daarentegen direct boven het operatiegebied en de instrumententafel(s). Praktijkmetingen wijzen uit dat de luchtkwaliteit in het operatiegebied bij een SurgiCube schoner is dan bij de meeste conventionele OK’s.

Operio/Steristay

Een extra steriele ruimte of veld creëren kan met de Operio. De Operio is een mobiele steriele instrumententafel met een geïntegreerde luchtstroomunit die de omgevingslucht filtert met behulp van een HEPA-filter, welke een gerichte, niet-turbulente, ultra-schone luchtstroom boven het operatiegebied en/of de steriele instrumenten produceert.

‘We zien nu al de toepassingen van de Operio in de zelfstandige behandelkamers. Alhoewel het niet verplicht is, kiezen ziekenhuizen er toch voor om een extra toevoeging van schone lucht toe te passen. Zie het als een extra service, infectiepreventie en veiligheid. Zo vinden in het MUMC+ de intravitreale injecties plaats op de zelfstandige behandelkamer met gebruikmaking van de Operio.’, aldus Dennis. Dit omdat de instrumenten steriel blijven op het blad van de Operio.
Een extra aanvulling op het plenum is de SteriStay instrumententafel. Dit is een instrumententafel met een geïntegreerde zodat er ultra-schone lucht wordt gegenereerd als een laminaire stroom over de instrumenten of steriele materialen. ‘Wat je nog wel eens tegenkomt op de ok, is dat de patiënt op de operatietafel netjes onder het plenum ligt, maar vervolgens de instrumententafel en opdektafels buiten het te kleine plenum staan. De Steristay is op die manier een goede aanvulling op het reeds bestaande plenum. Daarnaast kan de mobiele instrumententafel ook als opdekplenum fungeren.


‘Zo zie je, bij Laservision hebben we diverse producten en oplossingen voor de OK, ik kom graag bij u langs om dit toe te lichten!’, sluit Dennis enthousiast af.


Dennis Vriesman
Sales manager Nederland

Tel: +31 (0) 6 121 444 56
kantoor +31 (0) 529 428 0 08
Mail: dennis@brumaba.nl
Web: www.brumaba.nlDeel dit artikel
6 keer gedeeld
reageer

Ingrid Hummel

Met mijn neus voor nieuws, enthousiasme en ervaring als operatieassistente in zowel diverse ziekenhuizen als zelfstandige behandelcentra, houd ik jullie, als redacteur van OK Visie, graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ok-gebied.
Daarnaast ben ik het gezicht van 'in the picture', vrouw van Martijn, trotse moeder en fanatiek gezelligheidstennisster.

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >