heet vanaf nu
2020
17
mrt
door
Martijn Lupke
214
3
0

Nieuwe leercommunity voor de OK gelanceerd!

Vandaag lanceren we, ondanks de crisis waarin ons land zich bevindt, de nieuwe leercommunity ‘Gluren bij de Buren.’ De timing van deze lancering kan niet beter, leren van elkaar is nu harder nodig dan ooit. Wat is Gluren bij de Buren? Het was het winnende idee bij het symposium “Het beste OK opleidingsidee van Nederland in november 2019. Men heeft behoefte aan leren van elkaar buiten de poort van het eigen ziekenhuis. Wij konden toen nog niet bedenken dat leren van elkaar op dit moment tijdens de coronacrisis onwijs belangrijk is.

Wie zijn "wij"? Wij zijn OK Visie en Incision. Wij hebben elkaar gevonden in de overtuiging dat de OK professionals beter gefaciliteerd moeten worden in hun professionele ontwikkeling. We hebben ons voorgenomen de weg hiernaartoe samen te ontwikkelen met de OK professionals zelf. In managementtaal, 'bottom up'. Het symposium "Het beste opleidingsidee van Nederland" was dan ook een eerste aanzet hiertoe.

En dat werkte! De wil om te leren, te verbeteren, te innoveren en te verbinden kwam terug in alle ideeën die gepresenteerd werden. Uit alle ideeën werd er gekozen voor "Gluren bij de Buren" als winnende idee. Voornaamste redenen: redelijk eenvoudig te organiseren, hoog leerrendement en het werkt verbindend. Alle ingrediënten voor een succes.

Deze community is een eerste aanzet en concrete uiting van het "Gluren bij de Buren" initiatief. We gebruiken dit platform om organisaties te verbinden die de meerwaarde inzien van 'Intercollegiaal leren' en hun deuren ‘letterlijk’ op wederkerige basis willen openen voor collega's uit andere ziekenhuizen. Wij hebben hierin als initiatiefnemers puur een faciliterende rol, u dient zelf de contacten te leggen en uw leerbehoefte te definiëren.

Letterlijk de deuren openen zal op dit moment niet haalbaar zijn gezien alle maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. U kunt de community echter ook gebruiken om uw tips, trics en vragen online uit te wisselen. Hoe handig is dat nu! We hebben daartoe op dit platform ook een forum ingericht waar alle disciplines terecht kunnen voor online (van elkaar) leren en het uitwisselen van tips & trics. Ook aan leerlingen hebben we gedacht op dit forum, handig als je een studievraag hebt, een stageplaats zoekt of van je boeken af wilt.

De vele Instagram accounts van enthousiaste collega's hebben ons geïnspireerd om ook hier iets mee te doen. We hebben de hashtag #glurenbijdeokburen aangemaakt om jullie de mogelijkheid te geven om via deze hashtag jullie afdeling te laten zien op dit platform. Dus gebruik #glurenbijdeokburen en laat zien hoe innovatief jullie afdeling is...

Dus mensen, deel al jullie tips, trics, ervaringen, protocollen in de forums en wat er maar nodig is om elkaar te helpen in deze lastige tijden. Deel deze community met je collega's en help elkaar!!

We hebben voor de IC en SEH ook een forum aangemaakt, dus ook de collega's van deze afdelingen kunnen gebruik maken van deze community.

OK Visie en Incision


Ga naar: www.glurenbijdeburen.care en start met intercollegiaal leren....

Delen
3 keer gedeeld
reageer

Ook interessant

Martijn Lupke

Martijn Lupke (1975) is hoofdredacteur en directeur van OK Visie. Daarnaast is hij werkzaam als anesthesiemedewerker en sedationist in het St Jansdal Ziekenhuis. In 2015 richtte hij OKBlog op, wat in 2017 fuseerde met OK Nieuws tot OK Visie. 

bekijk al mijn blogs >
nog geen reacties geplaatst
...

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Reactie*

Naam*

E-mail*

Plaats reactie >