heet vanaf nu
2018
20
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
475
1
0

Syrische vluchtelingen starten in september de opleiding tot operatieassistent

Het Radboudumc trok eind 2017 de stoute schoenen aan en vroeg vluchtelingenwerk mee te denken over hoe ze vluchtelingen met een C-status en een medische achtergrond konden werven voor de opleiding tot operatieassistent. Na een selectietraject van zes maanden, starten Syrische vluchtelingen in september met de opleiding tot operatieassistent.

advertentie
2018
18
jun
blog
door
Programmadirectie OKC2025
515
3
0

De OK wereld in verandering

De OK wereld binnen de zorgsector is wellicht het snelst veranderde zorgdomein. Een viertal samenhangende factoren zorgen ervoor dat het OKC lijkt op een versnellingskamer in pre, per en postoperatieve zorg.

2018
18
jun
blog
door
Anesthesiologie AMC
123
2
0

Perioperatieve hyperoxygenatie

Tijdens algehele anesthesie kan je bij de beademing het zuurstof percentage instellen. Recent zijn richtlijnen uitgekomen om met een hoog percentage zuurstof te beademen. Wat is de reden van deze aanbeveling? En wat zijn de achtergronden? Anesthesioloog in opleiding Chris Doornebal geeft antwoord op deze vragen in zijn lezing over Hyperoxygenatie.

2018
16
jun
nieuws
door
Programmadirectie OKC2025
664
8
0

Programma OKC2025, op weg naar nieuwe OK wereld

In het voorjaar van 2018 heeft de NVLO met de themadag OKC2025 de weg geopend om vanuit een vernieuwende aanpak een geheel andere weg in te slaan en het leren en werken op een eigentijdse en toekomstbestendige manier voor te bereiden op de nieuwe tijd met toekomstdenken als kerncompetentie binnen een totaal vernieuwd kerncurriculum PPPZ.

advertentie
2018
16
jun
blog
door
Johan Boeijenga
187
1
0

Telefonisch consult

Soms lukt het niet om op tijd een patiënt ingepland te krijgen op het pre-sedatiespreekuur: onze spreekuren staan doorgaans goed vol, maar het kan ook voorkomen dat het voor de patiënt niet haalbaar is (afspraken elders, fysieke beperkingen, geen vervoer…). Hoe dan ook, iedere week zijn er wel diverse telefonische anamneses af te nemen. Ik ben daar niet zo'n liefhebber van, ik hecht meer aan een face-to-face contact. En tijdwinst levert het ook niet op, want je wilt toch je hele rijtje aan vragen afvuren en daarbij kosten sommige aspecten telefonisch meer tijd bij de 'live' anamnese.

word
lid
en mis
niets
word lid en mis niets Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.
advertentie