heet vanaf nu
2018
23
mrt
nieuws
door
Ingrid Hummel
541
1
0

"Spoed kun je prima plannen"

Als een patiënt met spoed geopereerd moet worden of een interventie onder narcose moet ondergaan, wordt er vaak tussen de diverse snijdende specialisten, de dienstdoende anesthesioloog en OK-planner onderhandeld of er acute operatiecapaciteit beschikbaar is en wie daar aanspraak op mag maken. Schijnbaar tegenstrijdige belangen spelen een rol in de keuze om een acute operatie tijdens of juist buiten kantooruren te laten plaats vinden. Hierdoor is de behoefte ontstaan landelijke afspraken te maken. Deze staan in de richtlijn Beleid rondom spoedoperaties.

advertentie
2018
18
mrt
nieuws
door
Martijn Lupke
617
1
3

Actieplan 'Werken op de OK'

De zorg krijgt 320 miljoen euro om de personeelstekorten in 2022 naar nul te reduceren en om de huidige werknemers in de zorg te behouden. Dat zijn mooie geluiden uit Den Haag, maar hoe concreet wordt dit voor ons als medewerkers van de OK? Wie gaat onze belangen vertegenwoordigen in het actieplan "Werken in de Zorg"?

2018
18
mrt
blog
door
Martijn Lupke
1165
2
3

Personeelstekort: Hoe gaan we dit varkentje wassen?

De inkt van het actieplan "Werken in de Zorg" van het ministerie van Volksgezondheid is nog maar net droog of de eerste reacties vliegen je al om de oren. 'Waarom worden de salarissen van de medewerkers in de zorg niet hoger?', of 'Hoe gaan ze zorgen dat mensen behouden blijven voor het vak?' en 'De oplossing zit hem niet in méér mensen, maar in het optimaliseren van de werkprocessen'. Allemaal terechte opmerkingen. Maar wie luistert er naar? De werknemers in de zorg hebben namelijk geen zeggenschap over waar het geld heen gaat.

2018
17
mrt
nieuws
door
LVO
165
1
0

Young Professional Award

Alweer voor de derde keer werd tijdens het LVO congres de Young Professional Award uitgereikt. Dit jaar won Pieter Buijsman uit het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hij deed onderzoek naar het dragen van gehoorbescherming bij het inbrengen van een knieprothese.

advertentie
2018
15
mrt
vacature
door
HMC
141
0
0
16-04-2018
16-36 uur
Den Haag

Verkoever verpleegkundige / HMC

Wil jij bijdragen aan traumazorg op het hoogste niveau? HMC is met trots een Level 1 Traumacentrum en op zoek naar ambitieuze Verkoever verpleegkundigen. Wil jij meewerken in onze dynamische omgeving? Dan tref je bij ons een mooie inhoudelijke uitdaging. Ons aanbod? Een strakke werkomgeving met vernieuwde OK’s en zelfs direct een contract voor onbepaalde tijd!

word
lid
en mis
niets
word lid en mis niets Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.
advertentie