heet vanaf nu
2019
15
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
35
1
0

Meer orgaan- en weefseltransplantaties in 2018

In 2018 zijn in Nederland 815 orgaantransplantaties geweest en ruim 4000 patiënten geholpen met gedoneerd weefsel. Dit is een stijging van respectievelijk 15 en 18% in vergelijking met het jaar ervoor. Deze positieve jaarcijfers zijn gepubliceerd door de Nederlandse Transplantatie Stichting (NTS).

advertentie
2019
10
jan
nieuws
door
Ingrid Hummel
355
3
0

Bronovo ziekenhuis hoogstwaarschijnlijk in 2021 dicht

Het Bronovo ziekenhuis in Den Haag, gaat vrijwel zeker dicht. Gisteren zijn medisch specialisten over de reorganisatieplannen van het ziekenhuis geïnformeerd door bestuursvoorzitter Paul Doop, melden bronnen aan de NOS. De vermoedelijke sluiting volgt op een geheim rapport dat in opdracht van de raad van bestuur van het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) is opgesteld door KPMG.

2019
09
jan
nieuws
door
Martijn Lupke
307
4
1

UMCG: Miljoenen om werkdruk personeel te verlagen

Het UMCG gaat dit jaar, 2019, drie miljoen euro extra vrij maken om de werkdruk bij de verpleging te verlagen. Ook gaat het UMCG verder met de uitvoering van investeringsplannen waarmee in 2018 al een begin was gemaakt, en waarmee in totaal 350 miljoen euro is gemoeid. Dat vertelde UMCG-bestuursvoorzitter Jos Aartsen gisteren tijdens zijn Nieuwjaarsspeech.

2019
08
jan
nieuws
door
Martijn Lupke
110
1
0

Gevaar aneurysma in de buik kan beter worden voorspeld met 3D-echo

Vaatchirurgen kunnen dankzij een nieuwe meetmethode in de toekomst mogelijk beter voorspellen of patiënten met een aneurysma preventief moeten worden geopereerd. Dat risico kan wellicht beter in kaart worden gebracht door met behulp van 3D-echografie de spanning op en de elasticiteit van de vaatwand te meten.

advertentie
2019
08
jan
nieuws
door
Martijn Lupke
81
1
0

'Dit is innovatie met direct resultaat: veiliger opereren'

De medewerkers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) zoeken consequent naar mogelijkheden om de zorg voor hun patiënten te verbeteren. Daarbij kijken ze ook uitdrukkelijk naar de toepassing van innovatieve technieken.

word
lid
en mis
niets
word lid en mis niets Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.
advertentie