heet vanaf nu
2019
15
dec
blog
door
Martijn Lupke
4
0
0

Dé Dagcoördinator | Ancilla Kappetijn

Ancilla Kappetijn is operatieassistente en daarnaast dagcoordinator in het Amsterdam UMC, locatie AMC. Zij werkt daar al 32 jaar en nog steeds met veel plezier. ‘Het is een groot ziekenhuis maar het OK ‘wereldje’ is daarbij vergeleken relatief klein (voor zover je 21 klinische en 5 dagbehandeling kamers klein kunt noemen). Ik voel me daar enorm thuis.’

advertentie
2019
14
dec
nieuws
door
Martijn Lupke
843
10
0

Akkoord over cao voor ziekenhuizen, in 2 jaar 8 procent erbij

De lonen van ziekenhuismedewerkers gaan minimaal met 8 procent stijgen, meldt de FNV Zorg & Welzijn zaterdagochtend in een persbericht. Vakbonden hebben met de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) een onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao bereikt. Ziekenhuispersoneel voerde maandenlang actie voor betere arbeidsvoorwaarden.

2019
11
dec
blog
door
Martijn Lupke
123
0
0

OK van de maand: Rijnstate Arnhem

Mike Lehnkering is anesthesiemedewerker in het Rijnstate, een topklinisch ziekenhuis in de regio Arnhem. Het is het ziekenhuis waar hij al zijn hele leven lang aan verbonden is. Geboren in ziekenhuis Zevenaar en ook de opleiding tot verpleegkundige heeft hij gevolgd in Zevenaar. Nadat hij tijdens zijn opleiding had meegekeken op de operatiekamers, sprak het technische aspect gecombineerd met persoonlijk contact hem erg aan. Na een aantal jaar als verpleegkundige gewerkt te hebben, een vacature was voor de opleiding tot anesthesiemedewerker, heeft hij gelijk gesolliciteerd.

2019
09
dec
nieuws
door
Martijn Lupke
378
11
0

Kant-en-klare spuiten verhogen veiligheid medicatie

Patiënten in Isala die medicatie nodig hebben krijgen dat steeds vaker uit kant-en-klare spuiten. Deze innovatieve spuiten, die Isala als enige ziekenhuis in Nederland produceert, bieden veel voordelen. Medicatie wordt veiliger, langer houdbaar én verpleegkundigen houden meer tijd over voor de patiëntenzorg.

advertentie
2019
07
dec
blog
door
Ingrid Hummel
190
0
0

‘Sneller opleiden en over grenzen heen denken nodig’

Het is lastig om voor operatieassistenten doorstroommogelijkheden te creëren naar medische functies buiten het OK-complex. Maar ik vind het belangrijk en goed dat we daar in CZO Flex Level nu wel naar kijken. In dat denken laten we ons niet begrenzen door bestaande belemmeringen zoals wel of niet BIG-geregistreerd zijn.’ Aan het woord is Erika Aalbers en zij draait haar hand niet om voor een pittige klus.

word
zzp'er
via
OK Visie
word zzp'er via OK Visie
Meld je aan > Gratis en vrijblijvend inschrijven

Geen bemiddelingskosten of fee afstaan

Zelf geen acquisitie doen, ziekenhuizen vinden jou!
advertentie

evenementen

OVO Congres