heet vanaf nu
2018
17
sep
nieuws
door
Martijn Lupke
204
3
0

Europese primeur in Catharina Ziekenhuis: een flexibele stent die in ieder lichaam past

Vaatchirurgen van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven hebben voor het eerst in Europa een nieuwe techniek toegepast bij de behandeling van patiënten met een aneurysma. Bij twee patiënten met een complexe verwijding werd een nieuw type stent in de buikslagader geplaatst om het bloedvat te verstevigen. Dit voorkomt dat de slagader scheurt.

advertentie
2018
13
sep
nieuws
door
Ingrid Hummel
425
3
0

Umc Utrecht introduceert schildklierchirurgie zonder blijvend litteken

In het UMC Utrecht is voor het eerst in Nederland een schildklieroperatie zonder blijvend litteken verricht. De eerste twee patiënten zijn met behulp van de zogenoemde TOETVA (transorale endoscopische thyreoidectomie vestibulaire approach) aan hun schildklier geopereerd. Deze techniek maakt het mogelijk om een zichtbaar en potentieel ontsierend litteken te voorkomen.

2018
12
sep
blog
door
Martijn Möllens
14876
41
6

Risi-co

Tijdens mijn coschappen vond ik het prachtig om bij operaties te assisteren: echt deel uitmaken van het operatieteam was een machtig gevoel. Als onervaren student was ik echter duidelijk de zwakste schakel, wat wel bleek toen er tijdens een laparoscopie eens een bloeding optrad.

2018
08
sep
blog
door
Carol Timmer
958
16
0

Van varkenscyclus naar zwijnenstal?

Alom hoor je beleidsmakers en het management van zorginstellingen 'schreeuwen als magere speenvarkens' over de oplopende personeelstekorten en daardoor (dreigende) sluiting van zorgafdelingen. In het nieuws is er aandacht voor het erg hoge ziekteverzuim en alarmerend personeelsverloop in de gezondheidszorg. Het zal niet lang duren of nog meer zorgvragers gaan het tekort aan personeel in de gezondheidszorg ondervinden door de sluiting van SEH- en IC-afdelingen en verminderde OK-capaciteit.

advertentie
2018
02
sep
blog
door
Martijn Lupke
2451
3
3

En toen werd het stil....

We stonden al in de kleedkamer toen de dienstpieper ging. Het kwam me zo goed uit, een rustige dienst en dat leek het tot 20.00 uur ook te worden. Heel de avond in de koffiekamer hangen, vakantieverhalen delen, koffie drinken, TV kijken. Het werd een dramadienst die begon met tranen en eindigde met tranen.

word
lid
en mis
niets
word lid en mis niets Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.
advertentie