heet vanaf nu
2018
23
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
107
5
0

Er gebeurt iets verontrustends in het brein van muizen die met een keizersnede ter wereld komen

In zeker één hersengebied gaan kort na de geboorte veel meer zenuwcellen dood. Het kan erop wijzen dat de keizersnede – die steeds vaker onder mensen wordt toegepast – acute effecten heeft op de ontwikkeling van het brein. En die effecten kunnen weer leiden tot langdurige veranderingen in het brein en gedrag. Dat schrijven onderzoekers in het blad PNAS.

advertentie
2018
22
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
140
2
0

‘Pleister’ voorkomt lekkage hersenvocht na operatie

Hersenvocht lekkage na een hersenoperatie is een veel voorkomende en vervelende complicatie. Neurochirurg Tristan van Doormaal uit het UMC Utrecht ontwikkelde daarom samen met het Brain Technology Institute in Utrecht en Polyganics bv in Groningen een ‘pleister’ die ervoor moet zorgen dat de hersenvliezen na een operatie gesloten blijven.

2018
21
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
190
2
0

Hogere kwaliteit leven door innovatieve plastische chirurgie na borstreconstructie

De kwaliteit van leven voor de patiënt wordt verbeterd door innovatieve microchirurgische ingrepen bij twee veelvoorkomende bijwerkingen na een borstkankerbehandeling.

2018
19
okt
blog
door
Martijn Lupke
964
7
1

OK Visie opent de deuren van de OK

Figuurlijk dan. Wat gaan we doen? De wereld van de OK dichterbij brengen voor het publiek. De OK verdient meer positieve aandacht. Meer mensen moeten weten hoe leuk het is om op de OK te werken. De OK deuren moeten open, ook voor onze patienten. Wat doen we allemaal achter die gesloten deuren? Dat gaan wij vertellen en laten zien!

advertentie
2018
17
okt
nieuws
door
Martijn Lupke
482
4
0

Proces over dood baby Jasper van start

In Brugge is in de rechtbank het proces gestart over de dood van baby Jasper. Het jongetje overleed in 2012 toen het lachgas in plaats van zuurstof toegediend kreeg in het ziekenhuis van Knokke-Heist.

word
lid
en mis
niets
word lid en mis niets Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.
advertentie