heet vanaf nu
2019
16
apr
blog
door
Annerieke de Vries
468
1
0

Mannen in pakken

Er is een uitnodiging. Van onze baas hebben we gehoord dat we onze operatiekamerafdeling moeten vertegenwoordigen bij een eerste ontmoeting met het Medisch Centrum waar ons piepkleine ziekenhuis een fusie mee aan is gegaan. Het is aan ons wie er gaat.

advertentie
2019
15
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
71
2
0

Wetenschappers printen voor het eerst 3D-hart van menselijk weefsel

Wetenschappers aan de Universiteit van Tel Aviv zijn er voor het eerst in geslaagd om een miniatuur 3D-hart te printen dat bestaat uit menselijk weefsel en bloedvaten. Het hart heeft de grootte van dat van een konijn.

2019
13
apr
blog
door
Martijn Lupke
714
13
0

Food for thought

Ik vind het altijd een uitje. Een dagje klussen in een privékliniek is hard werken, maar zo voelt het gek genoeg niet. De sfeer is anders, de patiënten zijn anders en de werkhouding van collega’s is vaak anders. Geen koffie om 10.00 uur, geen probleem. Doorwerken tot het programma klaar is, geen probleem. Na afloop met elkaar een pizza eten in de tuin met een biertje, zeker geen probleem!

2019
09
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
171
3
0

Borstimplantaat komt met een groter risico op lymfeklierkanker

Net nu Nederland onderzoekt of het bepaalde im­plan­taten moet verbieden, laten cijfers zien dat de risico’s op een zeldzame vorm van lymfeklierkanker na een siliconen borstimplantaat groter zijn.

advertentie
2019
09
apr
nieuws
door
Ingrid Hummel
529
7
0

Met muziek onder het mes

Er is steeds meer bewijs dat muziek een pijnstillend effect kan hebben tijdens operaties. Maar hoe werkt het? En waar moet je dan naar luisteren?

word
lid
en mis
niets
word lid en mis niets Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.
advertentie

evenementen

Er staan op dit moment geen evenementen gepland