heet vanaf nu
2017
26
jun
nieuws
door
Menno Goosen
43
1
0

Laserprojectie op patiënt ondersteunt microchirurgie

Technisch geneeskundige Stefan Hummelink van het Radboudumc heeft een Demonstrator-subsidie ontvangen van NWO voor de verdere ontwikkeling van de Anatomieprojector. Dit apparaat projecteert bloedvaten en andere belangrijke gegevens direct op het lichaam van de patiënt. Zo’n projectie kan een operatie eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder maken.

advertentie
2017
25
jun
nieuws
door
Menno Goosen
151
0
0

Onderzoek helpt bloedverlies na sectio te verminderen

Jaarlijks blijven in Nederland ongeveer 5000 vrouwen last houden van bloedingen na een sectio. Gynaecoloog Lucet van der Voet deed onderzoek naar de oorzaak hiervan: een zogenoemde niche, dit is een inkeping in de spierlaag van de baarmoeder als gevolg van de hechting. "Uit mijn onderzoek blijkt dat bloedverlies na de menstruatie door een niche te behandelen is met een kijkoperatie in de baarmoeder waarbij de niche wordt afgevlakt. Deze relatief simpele ingreep geeft een significante afname van het aantal dagen bloedverlies", aldus Van der Voet.

2017
23
jun
nieuws
door
Ingrid Hummel
152
0
0

150 duizend euro subsidie voor ontwikkeling anatomieprojector

Technisch geneeskundige Stefan Hummelink van het Radboudumc, afdeling Plastische Chirurgie, heeft een Demonstrator-subsidie ontvangen van NWO voor de verdere ontwikkeling van de Anatomieprojector. Dit apparaat projecteert bloedvaten en andere belangrijke gegevens direct op het lichaam van de patiënt. Zo’n projectie kan een operatie eenvoudiger, sneller en betrouwbaarder maken.

2017
22
jun
nieuws
door
Martijn Lupke
171
3
0

Operatierisico’s op afstand

Dankzij remote technology kunnen chirurgen patiënten opereren die zich duizenden kilometers verderop bevinden. Wat zijn de risico’s van deze telechirurgie? En hoe verzeker je dergelijke technieken?

2017
22
jun
blog
door
Marion van der Hoeven
277
1
3

Een dag uit het leven van de transplantatie coördinator

Omstreeks 15:00 uur gaat de telefoon. Het is de Nederlandse Transplantatiestichting. Er is een intensive care arts die graag zou willen overleggen over een mogelijke donor. Het register is reeds geraadpleegd en de patiënt is niet aangetroffen in het register. Ik bel de arts gelijk terug en samen kijken we of de patiënt orgaandonor zou kunnen zijn.

word
lid
en mis
niets
word lid en mis niets Word lid > Het platform voor iedereen die op de OK werkt! Met het laatste nationale - en internationale OK nieuws, blogs, vacatures en evenementen. Kom in contact met je collega's in binnen - en buitenland.
advertentie