heet vanaf nu
2019
23
jul
blog
door
Martijn Lupke
352
2
1

Mens eigen

Ik kreeg een keer tijdens een training een tekening te zien wat op een huis leek. Men vroeg wat ik van de tekening vond, die zichtbaar afgeraffeld was. Een ongezouten mening. In een flits probeerde ik de vraag achter de vraag te achterhalen, dus gaf niet direct mijn mening. Ik keek een tijdje naar de tekening en besloot toch mijn mening te geven.

advertentie
2019
18
jul
blog
door
Annerieke de Vries
393
2
0

Ruzie in de tent

Het is een race tegen de klok! Thuis, met twee kleine kinderen ren ik achter de feiten aan en ook in mijn werkdag zitten te weinig uren. De personele planning, patiënten planning, HR taken, steeds terugkerende overleggen, bestellingen met alle benodigde rompslomp, het voeren van jaargesprekken... Die taken zijn te plannen. Het beschikbaar zijn als teamleider, of anders gezegd: de deur die letterlijk en figuurlijk altijd open moet staan, maakt dat ik steeds vaker als een Hazewindhond over de afdeling vlieg. Ik herken mezelf niet meer als ik bits van me afbijt bij een reëel gestelde vraag.

2019
18
jul
evenement
door
Martijn Lupke
108
1
0
75 (per ziekenhuis max. 3 pers)
Amsterdam

14 november 2019
Het beste OK opleidingsidee van Nederland

Wij dagen jullie uit! Niet dat er uitdagingen ontbreken in het leven van OK professionals, integendeel, werken op de OK is één en al uitdaging. Nee, we dagen jullie dit keer op een andere manier uit. Hoe houden we de OK professional “fit for duty” op een hoogwaardig kennisniveau? Heb jij hier ideeën over en een plan hoe dit uit te werken? Dan dagen we jou uit dit plan te komen presenteren bij “Het beste opleidingsidee van Nederland”! En wellicht wordt jouw plan uitgekozen door een vakjury en uitgewerkt.

2019
17
jul
nieuws
door
Ingrid Hummel
194
1
0

Eerste behandeling met techniek die kankercellen laat oplichten succesvol uitgevoerd

Het Franse biotechnisch bedrijf SurgiMab heeft in samenwerking met het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) een nieuwe techniek ontwikkeld die kankercellen tijdens een operatie laat oplichten. Chirurgen kunnen kwaadaardige cellen hierdoor beter opsporen en nauwkeurig verwijderen.

advertentie
2019
16
jul
nieuws
door
Martijn Lupke
640
3
0

Nog meer ziekenhuizen failliet in komende jaren, volgens 7 op 10 zorgprofessionals

69 procent van de zorgprofessionals denkt dat er in de komende jaren nog meer Nederlandse ziekenhuizen failliet zullen gaan. Dat blijkt uit onderzoek dat financieel detacheerder FBD liet uitvoeren door Panelwizard onder 1.118 zorgmedewerkers. Ook geeft 67 procent aan dat het in de zorg (vaak) ontbreekt aan goede bestuurders en managers.