heet vanaf nu

Annerieke de Vries

Soms urenlang intensief samenwerken op een vierkante meter met de kanker in je handen en het bloed in je klompen; het doet wat met mensen. Annerieke heeft zich in twintig jaar het geven van leiding op operatiekamers met (veel) vallen en gelukkig ook weer opstaan, eigen gemaakt. Haar uitdaging is om professionals te verbinden en om hen te faciliteren in een sfeer waar serieus gewerkt en zeker ook gelachen kan worden.
Eén van haar passies is schrijven. Een andere is het begeleiden en coachen van (startende) leidinggevenden en coördinatoren. Zij heeft een model ontwikkeld waarmee zij in een (be)veilig(d)e omgeving online veel enthousiaste nieuwelingen op weg helpt in het turbulente middenkader. ‘Hard op de inhoud en zacht op de relatie’, een coachende stijl van leidinggeven waarmee de balans gevonden wordt tussen het individuele-, het team- én het organisatiebelang.

Bekijk hier de website van Annerieke: https://www.onlinecoachonthejob.nl

Volg mij op socialmedia2019
18
jul
blog
door
Annerieke de Vries
1255
2
0

Ruzie in de tent

Het is een race tegen de klok! Thuis, met twee kleine kinderen ren ik achter de feiten aan en ook in mijn werkdag zitten te weinig uren. De personele planning, patiënten planning, HR taken, steeds terugkerende overleggen, bestellingen met alle benodigde rompslomp, het voeren van jaargesprekken... Die taken zijn te plannen. Het beschikbaar zijn als teamleider, of anders gezegd: de deur die letterlijk en figuurlijk altijd open moet staan, maakt dat ik steeds vaker als een Hazewindhond over de afdeling vlieg. Ik herken mezelf niet meer als ik bits van me afbijt bij een reëel gestelde vraag.

advertentie
2019
13
jun
blog
door
Annerieke de Vries
1335
3
0

Planmatig

Een team van operatieassistenten is over het algemeen twee keer groter dan een team van anesthesiemedewerkers. Het is best bijzonder dat onze organisatie een fulltime teamleider van de anesthesie en een fulltime teamleider van de chirurgie heeft. Het komt WoestHaar wel goed uit. Waar ik vaak als een gestreste kip rondren, doet hij zijn ding op zijn gemak.

2019
15
mei
blog
door
Annerieke de Vries
1090
1
0

De voorloper

We hebben het rijk in de koffiekamer alleen, WoestHaar en ik. Alle medewerkers en specialisten zijn vertrokken en verrichten nu hun taak: patiëntenzorg. Wij hebben een collegiaal momentje en zouden de week die voor ons ligt kunnen doorspreken. Dat doen we niet. We staren duf voor ons uit, verlangend naar het volgende weekend.

2019
16
apr
blog
door
Annerieke de Vries
1163
2
0

Mannen in pakken

Er is een uitnodiging. Van onze baas hebben we gehoord dat we onze operatiekamerafdeling moeten vertegenwoordigen bij een eerste ontmoeting met het Medisch Centrum waar ons piepkleine ziekenhuis een fusie mee aan is gegaan. Het is aan ons wie er gaat.

advertentie
2018
05
jan
blog
door
Annerieke de Vries
1901
2
0

Karakter(istiek)

Dat collega teamleider WoestHaar en ik in een kleine organisatie zijn beland merken we wanneer we worden uitgenodigd door een specialist voor een avondje uit. Dat ‘we’ moet groots gezien worden. Het gehele team plus de vaste bewoners van de operatieafdeling, de anesthesiologen, zijn welkom.