heet vanaf nu

Carol Timmer

Momenteel werk ik als opleidingsadviseur bij de VUmc Academie in het domein ‘Praktijkleren, opleiden en ontwikkelen’. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met het verder ontwikkelen van klinisch redeneren, werkplekleren en werkbegeleiding.

Volg mij op socialmedia2019
30
mei
blog
door
Carol Timmer
855
4
0

Leerleiderschap op de OK

De hulp- en zorgvragen in de pre, per- en postoperatieve zorgverlening veranderen, technologische mogelijkheden groeien ongekend en kennis veroudert snel. Daarom is het noodzaak dat OK-professionals blijven leren tijdens hun werkende leven. Zonder leren door OK-professionals in een OK-organisatie is optimaliseren van de kwaliteit en vernieuwen van de zorgverlening onmogelijk. Kennisdeling en competentieontwikkeling bij voorkeur interprofessioneel en in de zorgketen, is van vitaal belang voor operatiecentra.

advertentie
2018
22
dec
blog
door
Carol Timmer
2340
3
1

Vooruit denken op een operatiecentrum door recoveryverpleegkundigen (en alle andere OK-professionals)

Beschik jij over voldoende basiskennis om vakbekwaam als OK-professional te kunnen functioneren? Deze blog bevat twee oefentoetsen waarmee recoveryverpleegkundigen maar ook alle andere OK-medewerkers, hun basiskennis over de circulatie en de ademhaling van de mens kunnen toetsen.

2018
26
nov
blog
door
Carol Timmer
1090
8
0

Werkplekleren in praktijk brengen op een operatiecentrum

Zorginstellingen opereren vandaag de dag in een wereld die gekenmerkt wordt door concurrentie en noodzaak tot voortdurende verandering. Het lijkt erop dat het enige constante is, dat alles steeds verandert. We weten inmiddels dat ziekenhuizen failliet gaan en dat OK-medewerkers daardoor hun baan kunnen verliezen.

2018
14
okt
blog
door
Carol Timmer
2245
14
0

Groeistuipen of laatste stuipen? Hoe hoog is de nood?

Nu dat de nood aan de man komt, gaan zorginstellingen en functiegerichte opleidingen volop aan de slag om oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel op de specialistische verpleegafdelingen en de operatiecentra. De drijfveer hierbij is het dreigend of reeds ontstane productieverlies door het sluiten van afdelingen/operatiekamers of het verminderen van het aantal operatieve ingrepen. En natuurlijk…. de hinder die patiënten ondervinden.

advertentie
2018
27
sep
blog
door
Carol Timmer
1388
9
0

"Leuk hoor, maar dat moet je mij niet vragen."

De individuele bekwaamheid van iedere OK-medewerker is een bepalende succesfactor bij de kwaliteit van de operatieve zorg in een zorginstelling. Het OK-personeel vormt het menselijk kapitaal van de OK-organisatie. Iedere OK-medewerker dient zelf haar eigen vakbekwaamheid op peil te houden. Dat betekent dat de professional voortdurend blijft leren in haar beroepsuitoefening op een operatiecentrum.