heet vanaf nu

Carol Timmer

Momenteel werk ik als opleidingsadviseur bij de VUmc Academie in het domein ‘Praktijkleren, opleiden en ontwikkelen’. Hier houd ik mij voornamelijk bezig met het verder ontwikkelen van klinisch redeneren, werkplekleren en werkbegeleiding.

Volg mij op socialmedia2019
30
mei
blog
door
Carol Timmer
758
4
0

Leerleiderschap op de OK

De hulp- en zorgvragen in de pre, per- en postoperatieve zorgverlening veranderen, technologische mogelijkheden groeien ongekend en kennis veroudert snel. Daarom is het noodzaak dat OK-professionals blijven leren tijdens hun werkende leven. Zonder leren door OK-professionals in een OK-organisatie is optimaliseren van de kwaliteit en vernieuwen van de zorgverlening onmogelijk. Kennisdeling en competentieontwikkeling bij voorkeur interprofessioneel en in de zorgketen, is van vitaal belang voor operatiecentra.

advertentie
2018
22
dec
blog
door
Carol Timmer
1953
3
1

Vooruit denken op een operatiecentrum door recoveryverpleegkundigen (en alle andere OK-professionals)

Beschik jij over voldoende basiskennis om vakbekwaam als OK-professional te kunnen functioneren? Deze blog bevat twee oefentoetsen waarmee recoveryverpleegkundigen maar ook alle andere OK-medewerkers, hun basiskennis over de circulatie en de ademhaling van de mens kunnen toetsen.

2018
26
nov
blog
door
Carol Timmer
993
8
0

Werkplekleren in praktijk brengen op een operatiecentrum

Zorginstellingen opereren vandaag de dag in een wereld die gekenmerkt wordt door concurrentie en noodzaak tot voortdurende verandering. Het lijkt erop dat het enige constante is, dat alles steeds verandert. We weten inmiddels dat ziekenhuizen failliet gaan en dat OK-medewerkers daardoor hun baan kunnen verliezen.

2018
24
okt
blog
door
Carol Timmer
1406
9
1

Misbaar

De tijd is zwanger van het nieuwe, zonder te kunnen baren. Het lijkt wel of grote problemen mensen en ook organisaties, creatiever maken. De operatiecentra ervaren een tekort aan personeel waardoor operatiekamers sluiten en wachtlijsten oplopen. Dit biedt individuele operatiemedewerkers de kans om eens goed na te denken: 'wat heb ik te bieden en wat ben ik waard op de personeelsmarkt met een groot tekort aan vakbekwame operatiemedewerkers?'

advertentie
2018
14
okt
blog
door
Carol Timmer
2106
13
0

Groeistuipen of laatste stuipen? Hoe hoog is de nood?

Nu dat de nood aan de man komt, gaan zorginstellingen en functiegerichte opleidingen volop aan de slag om oplossingen te bedenken voor het tekort aan personeel op de specialistische verpleegafdelingen en de operatiecentra. De drijfveer hierbij is het dreigend of reeds ontstane productieverlies door het sluiten van afdelingen/operatiekamers of het verminderen van het aantal operatieve ingrepen. En natuurlijk…. de hinder die patiënten ondervinden.